10-03-2014
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu aracılığıyla üniversitemiz tarafından “Kadın Olmak ve Gerçekler” konulu etkinlik düzenlendi.
. | . |
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu aracılığıyla üniversitemiz tarafından “Kadın Olmak ve Gerçekler”konulu etkinlik düzenlendi.
Niğde İli Kamu Hastaneleri Birliği, Niğde Devlet Hastanesi Uzm. Psikiyatristi Dr. Aydın Kurt’un konuşmacı olarak katıldığı programa, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Metin Yıldırım ve Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Ethem Akyol, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nalân Gördeles Beşer, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Candan, Bor Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bilge Karatepe, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.
Program Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
İçinde yaşadığımız toplumun sorunlarına karşı farkındalık yaratmak, duyarlı ve bilinçli olmak gerektiğini ifade ederek sözlerine başlayan Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hanife Özçelik; “Mesleğimizin yani hemşireliğin ve ebeliğin çoğunluğu kadınlar oluşturmaktadır. Ve bizler kadının bütün hallerine tanıklık eden, şiddete uğramış kadınla sahada ve hastane ortamında karşılaşan bir grubuz. Ayrıca toplumu oluşturan her iki cinsiyetin eşit derecede yaşam ve temel haklara sahip olmasına inanıyoruz. Bunun ise ancak birlikte ilerleyerek ve gelişerek olacağını biliyoruz. Bugün bunu güçlü bir şekilde ortaya koymak istedik ve günün anlam ve önemine yönelik bu etkinliği düzenledik” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Hanife Özçelik konuşmasını, 2013 yılında kadına yönelik yapılan şiddet istatistikleri hakkında bilgi vererek sonlandırdı.
Program, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokuluöğrencileri tarafından hazırlanan “Kadın Olmak Zor Mudur ?” sorusuna karşılık kadınların vermiş oldukları cevapları içerensokak röportajının izlenmesiyle devam etti.
Şiddetin, insanın içindeki saldırganlık dürtüsünün davranışlar, sözler ve tutumlar vasıtasıyla yıkıcı bir biçimde nesnelere aktarılması olduğunu söyleyen Niğde Devlet Hastanesi Uzm. Psikiyatristi Dr. Aydın Kurt; “Bu nesne bazen bir ülke, bazen bir halk, bazen başka canlılar, bazen diğer bir kişi bir kadın bir çocuk hatta kişinin kendisi dahi olabilmektedir. Dünyada, ülkemizde ve toplumumuzda şiddet her an tüm vahşetiyle yaşanmaktadır. Ülkeler arasında savaşlar, bir çok ülkedeki iç savaş, soykırımlar, açlıktan ölen insanlar, nesli insanlar tarafından tüketilen hayvanlar,cinayetler, intiharlar, tecavüzler, siyasetçilerin kullandıkları dil: kısacası şiddet heryerde. Tehlikenin büyüklüğünü kavrayabilmek adına yılda 1,6 milyondan fazla sayıda insanın şiddet yüzünden hayatını kaybettiğini vurgulamak büyük bir önem taşıyor” dedi.
Dünya’da ve Türkiye’de şiddete uğrayan kadınlar hakkında genel bilgiler veren Dr. Aydın Kurt; “Aile içinde ve toplumun diğer kesimlerinde kadının yaşadığı şiddeti önlemek ya da ona müdahale edebilmek, ilk olarak onu ortaya çıkaran risk etmenlerini belirlemekle mümkündür. Burada duruma bütüncül bir şekilde yaklaşmak gerekir. İçinde yaşadığımız toplumdan tutunda, sosyo-ekonomik düzeyimiz, kültürümüz, dinimiz, refah seviyemiz, yetiştiğimiz aile ortamı, evlilik ilişkimizin kalitesi, kadın ve erkeklerin kişilik yapısına kadar bir çok etmen sıralamak mümkündür” dedi.
Kadına yönelik şiddeti doğuran ve pekiştiren olumsuz tutum ve davranışların ortadan kaldırılması amacıyla neler yapılması gerektiğine de değinen Kurt, mutlu ve huzurlu bir aile ortamı için, kadın ve erkeğin farklılıklarını bilmesi ve kabul etmesi, eşinin dilinden anlaması, karşısındakini yok saymaması ve saygı göstermesi gerektiğini belirtti.
Kurt konuşmasının sonunda; kadın-erkek farklılıklarını öğretmenin evlilik öncesi eğitimin zorunlu kılınmasının, etkili ve doğru iletişim kurma becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimler verilmesinin, aile danışma merkezlerinin desteklenerek sayılarının arttırılmasının ve buralarda hizmet verebilecek kalifiye personelin yetiştirilmesinin, gelecekte bedenen ve ruhen sağlıklı bireyler yetiştirebilmek için annelik-babalık eğitimlerinin düzenlenmesinin önemli olduğunu söyledi.
Programda ayrıca Niğde Emniyet Müdürlüğü ve Niğde Barosu Uzmanlarının kadına yönelik şiddet ile ilgili bilgilendirmelerinin bulunduğu kamu spotu ile öğrenciler tarafından hazırlanan“Kadın Olmak”konulu skeç ve “Sessiz Çığlık” adlı kısa dans gösterisi izlendi.
Programın sonunda konferans konuşmacısı Uzm. Psikiyatrist Dr. Aydın Kurt’a Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Metin Yıldırım tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
Niğde Adeta Donuyor
Niğdeli Bayanlar Doğa Yürüyüşünde
Niğde Belediyesi, bayanlara yönelik doğa yürüyüşü etkinliği düzenlediMüslüman kadınları internette bekleyen büyük tehlike!
İnternet ortamının her türlü fitne, fesat ve fuhşiyata açık olduğu gerçeğini neden kimse anlayamıyor?Doğrum Yardımı Başvuruları Başladı
Niğde Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Harun Koca, Niğde’de doğum yardımı başvurularının 15 Mayıs itibariyle başladığını söyledi.Kadın Hayattır: İki Nesildir Hayat Veren Kadınlar
Niğde Üniversitesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadın Hayattır: İki Nesildir Hayat Veren Kadınlar " konulu bir program düzenlendi.8 mart Dünya Kadınlar Günü Coşkuyla Kutlandı
Kadınların üzerindeki stresten uzaklaşması rahat bir ortam oluşturarak farkındalık yaratmak amacıyla, kadınlar günü kutlama proğramında şiir, slayt gösterileri,Dr. Akdoğan’ın Kadınlar Günü mesajı
AK Parti Niğde Milletvekili Aday Adayı Dr. Doğan Akdoğan, sağlıklı bir toplumun ön şartının, kadınların eğitimli, bilgili ve bilinçli olmasından geçtiğini söyleBelediye Başkanı Akdoğan; “Dünya Kadınlar Günü Kutlu olsun”
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca sürdürülmekte olan Gönül Elçileri Projesinin ilgili ayağını oluşturan proje kadının bilinçlendirilmesi ve istihdamına yö
Niğde İl Halk Sağlığı Müdürü Bilgehan Öztürk ''Meme Kanseri Farkındalık Ayı'' kapsamında, Meme Kanserine dikkat çekmek için şu açıklamlarda buldunu:
Ak Kadınlardan 'Şehit Ailelerine Anneler Günü' Programı
Niğde AK Parti Kadın Kolları tarafından organize edilen 'Şehit Ailelerine Anneler Günü' programı Kale Çay Bahçesinde yapıldıAk Parti İl Başkanı Özdemir'in Anneler Günü Mesajı
Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir,’’ Rabbimiz annelerimize karşı iyi davranmamızı emreder, Efendimiz (s.a.v)’de ‘’Cennet annelerin ayakları altındadır’’Üniversitede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu aracılığıyla üniversitemiz tarafından “Kadın Olmak ve Gerçekler” konulu etkinlik dSırakaya; Asil Türk kadını, eşit haklar istiyor!
8 Mart emekçi kadınlar günü münasebeti ile önceki gün basın toplantısı düzenleyerek açıklama yapan Niğde Barosu Kadın Hakları Komisyon Koordinatörü Av. Özlem SıDoğuma Hazırlık Kursları Başladı
Üniversitemiz Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından Niğde’de, anne adaylarını doğuma hazırlamak amacıyla düzenlenen ‘Doğuma HazırKadınlar İkinci Bir Şansı Hak Ediyor
“Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” şemsiye projesinin ikinci alt bileşeni olan "Kadın ve Güçlenme" kapsamında Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi toplantısıSarıkaya; Niğde’de 459 Kadın Şiddete Uğradı
Sırakaya, erkeklerin bilinçlendirilmesi gerektiğinin önemle altını çizdiSağlıklı hızlı saç uzatma yolları..
Şimartın, ovalayın, Tarz yapın..Kilo sorunu denince akla hemen şişmanlık geliyor ancak zayıflıktan şikayet edip kilo almak için çabalayanların sayısı da hiç az değil. Üstelik işin uzmanına gör
İngiltere'de yapılan ulusal mutluluk araştırmasının verilerine göre, ev kadınları çalışan kadınlara göre daha mutlu.
Halil ÖZKAN
ANTİK ÇAĞ OYUNLARINDA KEMİK ALETLERİN KULLLANIMI
YENİMuharrem ÇİFCİBAŞI
ÇOCUKLUĞUMUN ŞEHRİNİ ARADIM
YENİMuhammed Safa ULUSOY
ÖTELERDEN BİR SES
YENİSelçuk Hüseyin DEMİRTAŞ
Demokrasi Amaç mıdır? Yoksa Araç mı?
YENİMansur Esen
ÇANAKKALE 1915 ZAFER mi?..Sedat ÇAĞLAR
ÇANAKKALEDE NELER YAŞANDI
YENİAbdullah Güven
"ETCEP" BİR TOPLUMSAL YOK OLUŞ HİKAYESİ
YENİTuğba Doğan
BEKLEYENLER MASASINDA MUHAMMED SAFA ULUSOY
YENİMustafa Beyaz
Eğitime siyaset müdahale ederse!Nizamettin Yıldız
HIDIRELLEZ VE 1 MAYISErtuğrul YAĞIZ
MHP'nin Niğde Mitinginden Sonra Dikkat Çeken NotlarBayram AKTAŞ
B’Aşka NiyetliBehlül Yasin Aksoy
DARBEDEN NOTLAR.. BU YAZIYI İYİ OKUYUN!Savaş ÖREN
EN DOĞRU REHBERDEN ÖĞÜTLERMUHAMMED SAFA ULUSOY
Sokağa çıkamıyoruz ama evde de kalamıyoruz!
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Tasarım & Yazılım : Networkbil.net
UmutFM.com.tr